کیوان محمدی در جلسه بررسی چگونگی تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی گیلان
توسعه و منزلت روستا و ارتقای زیر ساختهای روستایی یکی ازمهمترین اهداف توزیع متعادل جمعیت و امکانات است
[ +35 |
-11 ]
جلسه بررسی چگونگی تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی استان گیلان با موضوع ماده 27 قانون برنامه ششم توسعه با حضور رئیس و معاونین سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان و فرمانداران در سالن جلسات سازمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت وبرنامهریزی گیلان، در این جلسه کیوان محمّدی رئیس سازمان در سخنانی توسعه و منزلت روستا و همچنین ارتقا زیر ساختهای روستایی را یکی ازمهمترین اهداف توزیع متعادل جمعیت و امکانات برشمرد و گفت: برای توسعه اقتصادی روستا 11گام تعریف شده است.
وی با تأکید بر مطالعه دقیق مبنی بر قابل اجرا بودن طرحهای ارائه شده درخصوص اشتغالزایی روستاها ادامه داد: سازمان برنامه و بوجه کشور مکلف شده است سالانه برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی 5 هزار روستا را تعیین کند و سهم گیلان نیز در این طرح ملی تعیین گردیده است.
وی با بیان اینکه درمرحله راهبرد طرح اشتغالزایی روستاهای گیلان هستیم اضافه کرد: نباید ازگامهای یازدهگانه که در طرح مذکور تعریف وتبیین شده جلوترحرکت کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان با تأکید براینکه با همکاری و وحدت همه دستگاههای اجرائی، توسعه اقتصادی و طرح اشتغالزایی روستا به نتیجه خواهدرسید اظهار داشت: مسئولان شهرستانی با انتخاب روستا و اولویت قراردادن پروژهها و با حمایت سازمان مدیریت و برنامهریزی به اهداف مورد نظر دست خواهند یافت.
وی تصریح کرد: همه دستگاههای عضو کمیته برنامهریزی باید درروند پیشبرد اهداف طرح، موانع پیشبرد آن را شناسایی کرده و با حمایت و همکاری یکدیگر در صدد رفع آنها برآیند.
محمّدی به برگزاری جلسات این طرح اشاره کرد و افزود: فرمانداران هر شهرستان با توجه به دغدغههای کاری نمیتوانند همیشه درجلسات این طرح حضور داشته باشند. لذا می توانند نمایندهای خبره و دارای شناخت در مسائل عمرانی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و جغرافیایی برای شرکت در نشستها تعیین کنند. هرنظر یا دیدگاهی که نماینده مورد نظربیان کرد به منزله صحبت و تأیید فرماندار آن شهرستان در نظر گرفته خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: برگزاری جلسات در شهرستانها و آشنایی دهیاران و شوراها از دیگر برنامههای این طرح است که باید انجام شود.
وی با بیان اینکه روستاهای گیلان در حال ضعف هستند و باید احیا شوند گفت: بسیاری از روستاهای کشور نابود و به فراموشی سپرده شدهاند که با اجرای این طرح احیا خواهند شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان به مهاجرت روستاییان اشاره کرد و ادامه داد: بسیاری از جوانان روستا تحصیل کرده و به استان و یا شهرستانهای دیگر مهاجرت کردهاند. برگشت جوانان تحصیل کرده
به روستا به صورت پایدار بسیار مشکل و به دور از ذهن است ولی امکان جذب مخاطبان دیگر با ارائه تسهیلات مناسب غیر ممکن نیست.
همچنین دراین نشست شراره کاووسی سرپرست معاونت برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه کشور با اجرای این طرح درصدد احیای روستاها است و با اشتغالزایی در روستاها شاهد تحول و پویایی آن خواهیم بود.
وی با بیان اینکه آغاز کار این طرح در گیلان با برگزاری این نشست است افزود: تهیه برنامه اجرایی، تهیه برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزا و همچنین بحث موانع کاری این طرح از جمله برنامههای مورد توجه و تدوین این سازمان است.
مهدی خیاطی کارشناس برنامهریزی سازمان نیز در این نشست به شیوهنامه اجرایی طرح توسعه اقتصادی روستا اشاره کرد و گفت: در این طرح روستاهای بالای 20خانوار در نظر گرفته شده است. شکلگیری تعامل نزدیک با ذیتفعان محلی و همچنین توجه به نیازهای واقعی محلی و اشتغالزایی و توسعه اقتصادی از ویژگی های برجسته این طرح شمرده می شود.
وی ادامه داد: در این طرح که در روستا و دهستان هر استانی اجرایی خواهد شد، برای هر روستا یک یا دو پروژه پیشتهاد شده است.
کارشناس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان خاطر نشان کرد: سهمیه استان گیلان در مدت 5 ساله برنامه ششم در این طرح، هر ساله 261روستا هدف گردشگری است.
خیاطی با اشاره به اینکه برای اجرا و مطالعات این طرح کمیته راهبردی ملی و استانی تشکیل شده است افزود: سازمانهای مربوطه و فرمانداریها اعضای این کمیته را تشکیل دادهاند که با همکاری و هماهنگی پروژههای اشتغالزایی تعیین شده در روستاها را اجرایی کنند.
کارشناس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان اضافه کرد: گیلان دارای 2هزار و 567 روستاست که 2هزار و یک روستا بالای 20خانوار است.
وی خاطر نشان کرد: مجموعاً یک هزار و 300روستا گیلان برای اجرای این طرح مورد مطالعه قرار می گیرد که این تعداد روستا 65 تا 70 درصد روستاهای گیلان را تحت پوشش قرار می دهد.
همچنین دکتر بدری عضو هئیت علمی دانشگاه تهران در این نشست به چگونگی انتخاب روستا در طرح توسعه اقتصادی روستا اشاره و اظهار کرد: انتخاب روستا با توجه به شاخصهای موجود در هر روستا در دست متولیان امر این طرح می باشد.
وی با بیان اینکه در این طرح توسعهای ارتباط بین دولت، مردم و نهادها در یک فضای روستایی و با مشارکت محلی اجرایی خواهد شد گفت: در برخی از روستاها با ورود سرمایه گذار یا مهاجر با مشارکت محلی پروژههای این طرح اجرایی میشود.
بدری اذعان کرد: در این طرح تیمهای تسهیلگر و نیروهای اقتصادی با مطالعه و تحقیق در روستا پروژههای موفق را با نظر و پیشنهادات جامعه روستایی اجرایی خواهند کرد.
وی با تاکید براینکه جهت پیشبرد اهداف این طرح باید نگاهها و نگرشها تغییر و مثبتنگر و مطلوب باشد افزود: در راستای توسعه و اجرای این طرح باید در ارتباط دولت، مردم و بازار اقتصادی یک هماهنگی ایجاد شود.
بدری با اشاره به اینکه در روستا علاوه بر پتانسیلهای طبیعی نیروهای فعال تحصیل کرده بسیار ارزشمندی وجود دارد گفت: میتوان با بهرهگیری از نیروهای فعال تحصیل کرده در روستا و آموزش این پتانسیلهای پایدار و عظیم در اجرای طرح توسعه اقتصادی و اشتغال روستا موفق بود.
عضو هئیت علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: با انتخاب روستا با توجه به ظرفیتهای موجود در آن روستا و همچنین با بهرهگیری از شورا و دهیار و یا نماینده آن روستا در کارگروه کمیته این طرح میتوان در پیشبرد اهداف موفق و شایسته عمل کرد.
نکویی عضو هئیت علمی دانشگاه تهران هم در این نشست گفت: با اجرای این طرح از مهاجرت روستاییان جلوگیری و جمعیت ثابتی در روستا تثبیت خواهد شد.
وی با بیان اینکه این طرح با توجه به برنامههای راهبردی باید تدوین و اجرایی شود گفت: با انتخاب دهستان یا روستا هدف و تعیین اولویتبندی ظرفیتهای روستا میتوان در برنامه جامعتر وپیشبرد اهداف توسعه روستا موفق بود.
نکویی خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح و با توجه به افق سند چشم انداز 1404هر یک از استان ها ماموریتهای جدا در توسعه و رونق اقتصادی در روستاهای هدف را با توجه به ظرفیت ها و توانایی های موجود هر روستا دارند.
شایان ذکر است در پایان جلسه هریک از فرمانداران شهرستانهای استان به بیان نظرات و پرسش و بررسی این طرح پرداختند.
صبح روز پنجشنبه 25 بهمن ماه، چهل و سومین نشست تخصصی توسعه سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان با موضوع "توسعه اجتماعی پایدار از دیدگاه پارادایم تفسیری" باسخنرانی دکتر حسین ابوالحسن تنهایی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز در سالن اجتماعات سازمان برگزار شد.
ادامه خبر
صبح روز سهشنبه 23 بهمن ماه، مراسم رونمایی از کتاب 40 سال تلاش و نشست خبری رئیس و معاونین سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان با اصحاب رسانه در سالن اجتماعات سازمان برگزار شد.
ادامه خبر
چهل و سومین نشست تخصصی توسعه سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان با موضوع "توسعه اجتماعی پایدار از دیدگاه پارادایم تفسیری" باسخنرانی دکتر حسین ابوالحسن تنهایی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز برگزار خواهد شد.
ادامه خبر
صبح روز پنجشنبه 18 بهمن ماه، مراسم افتتاح سد لاستیکی پهلوان بست شهرستان لنگرود با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، استاندار، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، نماینده مردم شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین استانی و شهری برگزار شد.
ادامه خبر
با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور صورت گرفت:
صبح روز پنجشنبه 18 بهمن ماه، آیین بهره برداری همزمان از220 واحد مسکن مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان گیلان با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، استاندار، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، نماینده مردم شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین استانی و شهری در لنگرود برگزار شد.
ادامه خبر
مركز اطلاعرساني، روابطعمومي و امور بينالملل سازمان برنامه و بودجه كشور در گزارشي تفضيلي، نقش و سهم هر استان را در لايحه بودجه سال ۱۳۹۸ كل كشور را منتشر كرد.
ادامه خبر
کارگاه آموزشی با مبحث«مدیریت مشاغل، نظام های پرداختی و بازنشستگی» با حضور آقای شاهنظری رییس محترم امور مدیریت مشاغل و نظام های پرداخت سازمان اداری و استخدامی کشور با حضور مدیران، معاونین و کارشناسان دستگاههای اجرایی استان گیلان در تاریخ1397/11/17در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استلان گیلان برگزار گردید.
ادامه خبر