فراوانی نهرها، رودخانهها، تالابها و سایر آبهای سطحی و جاورت با دریای خزر، گیلان را همواره به مناسبترین منطقه برای زیست طیف وسیعی از انواع ماهیان تبدیل کردهاست. به طوری که فرهنگ مردم این سامان با ماهی عجین شده و این حیوان اصلی ترین غذایی اهالی گیلان به حساب میآید.
عمدهترین روش صید ماهی در گیلان و غلب سواحل دریای خزر عبارت است از: قارماق اندازی، نصب تور زیرآبی، پرهکشی و لکش کشی، ماسک افشانی، صید با شمشا و صید با نیزه.
ماهیانی که در دریای خزر (آبهای ایران) از لحاظ تجاری و مقدار صید واجد ارزش و اهمیت میباشند مجموعاً 20 گونه هستند که پنج گونه آنها خاویاری و مابقی غیرخاویاری میباشند.
فیل ماهی، شیب، اوزونبرون،تاس ماهی و قره برون از ماهیان خاویاری و سفید، کلیکا، آزاد ماهی، سوف، کپور،کفال، کلمه، ماش ماهی، سس ماهی، سیم از انواع ماهیان استخوانی دریای خزر هستند. ضمن آنکه در آبهای شیرین گیلان، تعداد زیادی ماهی به صورت بومی زیست میکنند که اِسبله، لای ماهی، سفید کولی یا شاهکولی، سیاهکولی، اردک ماهی، آلبورنوئید و ماهی سیاه از جمله آنهاست.
صید ماهیان استخوانی هرساله از مهر ماه شروع و تا فروردین سال بعد ادامه دارد.
منبع: کتاب گیلان – جلد اوّل- صفحات 361 تا 363 – جلد اول صفحه 168
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان گفت: آزمون استخدامی ویژه رشته های شغلی آموزش و پرورش در تاریخ های 15 و 16 اردیبهشت ماه در 6 شهرستان استان و با حضور 9031 داوطلب، برگزار شد.
ادامه خبر
صبح روز 18 اردیبهشت ماه به مناسبت گرامیداشت هفته معلم، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان از دبیرستان خیر ساز فرنگیس سلیمانی رشت بازدید کرد.
ادامه خبر
به مناسبت ایام شهادت حضرت امیرالمومنین حضرت علی(ع)، مراسم سخنرانی و سوگواری پس از اقامه نماز جماعت با حضور کارکنان در نمازخانه سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان برگزار شد.
ادامه خبر
در جلسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان مطرح شد:
ظهر روز پنجشنبه(1 اردیبهشت ماه)، اولین نشست فصلی مشترک سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان با مجمع نمایندگان استان در سال 1401 پیرامون بررسی تخصیص اعتبارات سفر ریاست محترم جمهور به گیلان برگزار شد.
ادامه خبر