موزههای روستایی، زیرمجموعه موزههای فضای باز میباشند که جلوه تمدن و فرهنگ روستایی را در محیط طبیعی باز مینمایانند
موزههای روستایی با انتقال آثار و بناها با مقیاس واقعی و قرارگیری در بستری مشابه وضعیت اولیه، شکل میگیرند.
موزه میراث روستایی گیلان در زمینی به مساحت حدود ٢٦٣ هکتار، در پارک جنگلی سراوان، واقع در کیلومتر ١٨ جادۀ رشت- تهران قرار دارد. فکر تأسیس موزه، پس از زمین لرزه خرداد ١٣٦٩ گیلان که روند تخریب بناهای سنتی را شدت بخشید، شکل گرفت. اما فاز مطالعات مقدماتی آن، از اوایل سال ١٣٨١ آغاز شد.
ابتدا، مطالعات گسترده جهت مکانیابی مناسب برای اجرای پروژه انجام شد. پس از بررسیهای فراوان، پارک جنگلی سراوان، به علت دارا بودن توپوگرافی مناسب و مشابه گیلان، دسترسی آسان و وجود تأسیسات زیربنایی مناسب به عنوان محل اجرای پروژه انتخاب شد. در همان زمان، آموزش نیروهای مورد نیاز انجام گرفت.
این موزه، نمونهای کوچک اما واقعی، از نحوه زندگی و فرهنگ سنتی روستاهای گیلان است.
بخش معماری این موزه، مجموعهای است که قدمت بناهای آن به طور متوسط به ١٥٠ سال میرسد. هدف موزه میراث روستایی گیلان، تنها انتقال بناهای روستایی نیست، بلکه حفظ فرهنگ بومی، فن ساخت و دانش نانوشتهای است که در روستاهای گیلان وجود داشته است.
گیلان در این مجموعه، علاوه بر معماری روستایی مناطق مختلف استان، سایر عناصر فرهنگی مربوط به ابزارهای زندگی و کار، خوراک، پوشاک و … هم به نمایش درآمده است.
در طراحی سایت، محلهای جداگانه برای رستورانها، چایخانهها، بازارها، مساجد، مزارع و باغهای چای، شالیزار، کارگاههای آموزش و تولید صنایعدستی، نظیر گمجسازی و سفالگری، مرواربافی، رشتیدوزی و … ، محوطهی بازیها و نمایشهای سنتی برای برگزاری کشتیگیلهمردی، ورزاجنگ، لافندبازی و …، مراکز تحقیقات کشاورزی و دامپروری، پژوهشگاه معماری و مردمشناسی، پارک کودک، باغهای پرورش گیاهان دارویی و درختان بومی، اردوگاه تفریحی، معماری چوب ملل و دو مجموعه مهمانپذیر با الهام از معماری روستایی به ظرفیت ١٥٠ واحد ٣ تا ٥ نفره، در نظر گرفته شده است.
صبح امروز و در جریان تجمع جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی مقابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، به دعوت کیوان محمدی رئیس سازمان تعدادی از این بازنشستگان برای مطرح کردن مشکلات خود در دفتر رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان حاضر و به بیان مشکلات خود پرداختند .
ادامه خبر
در جلسه بررسی شکل گیری « اندیشکده مطالعات اوراسیا» در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان عنوان شد:
عصر روز یکشنبه پنجم بهمن ماه 1399، جلسه بررسی شکل گیری «اندیشکده مطالعات اوراسیا» با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان، مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری گیلان، معاون پژوهشی دانشگاه گیلان، اساتید و صاحبنظران حوزه روابط بین الملل و اوراسیا برگزار شد .
ادامه خبر
صبح امروز چهارشنبه (1 بهمن ماه)، دوره آموزشی نیروهای جدیدالاستخدام سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، همزمان با روز اول کاری آن ها به صورت ویدئو کنفرانس در سازمان آغاز شد.
ادامه خبر
در مراسم معارفه نیروهای جدیدالاستخدام، در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان مطرح شد؛
صبح روز دوشنبه (29 دی ماه)، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان به همراه عبدالله پاکاری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، از پروژه احداث گلزار شهدای شهر سنگر بازدید کردند.
ادامه خبر
در یازدهمین جلسه شورای برنامه ریزی استان عنوان شد:
صبح روز شنبه (27 دی ماه) یازدهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان گیلان در سال 1399 به ریاست استاندارگیلان و دبیری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان برگزار شد.
ادامه خبر
مدیر مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری خبر داد:
مدیر مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان از برگزاری اولین دوره ارزیابی و توسعه شایستگی های عمومی مدیران در استان با حضور 48 شرکت کننده از دستگاه های اجرایی، خبر داد و گفت: از ابتدای سال ۹۷ کارکنانی که قصد تصدی پست مدیریتی را در دستگاه های دولتی دارند باید گواهینامه شایستگی عمومی احراز سمت های مدیریتی را با کسب امتیاز لازم اخذ کنند.
ادامه خبر
ظهر روز پنجشنبه (25 دی ماه)، حجت الاسلام والمسلمين عليزاده مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان دیدار کرد.
ادامه خبر