رودبار:
موقعیت جغرافیایی:
شهرستان رودبار با مساحت 2517 کیلومتر مربع در فاصله 67 کلیومتری رشت، بین عرضهای 36 درجه و33دقیقه و 21 ثانیه تا 37 درجه و 7 دقیقۀ و 29 ثانیه شمالی وطولهای 49 درجه و 11 دقیقه و 41 ثانیه تا 50 درجه و 5 دقیقه و 6 ثانیه شرقی و بر دامنه كوههاي البرز و تالش، در كناره رودخانه سفيد رود قرار دارد. این شهرستان دارای 4 بخش خورگام، رحمت آباد و بلوکات، عمارلو و مرکزی است.
جمعیت: طبق آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390 جمعیت این شهرستان 100943 نفر میباشد.
پیشینه: رودبار واژهای است مرکب از دو کلمه رود و بار. رود به معنای نهر عظیم و جوی بزرگ و بار به چند معنی از جمله: ساحل، کناره، عظیم، ثمره، وزن، پسوند اتصاف و غیره آمدهاست. رودبار با قدمتي شش هزار ساله ابتدا به صورت دهکدهای کوهستانی بود. توسعه باغهای زیتون و انجام معاملات محصول زیتون و فرآوردههای آن نظیر زیتون روغن زیتون و صابون موجبات رونق بازار و نیز گسترش توسعه روستا را فراهم ساخت. رودبار دارای دو بازار بود: یکی موسوم به بالا بازار در جنوب و دیگری پایین بازار در شمال که به فاصله اندکی از یکدیگر قرار داشتند. رونق بازار شهر و ترقی اقتصاد کشاورزی منطقه به ویژه در امر محصول زیتون و فرآوردههای صنعتی آن، احداث دو کارخانه چرم و کفشسازی در آبادی گنجه و در فاصله 5 کیلومتری شمال شهر رودبار، تبدیل شدن به مرکز شهرستان در سال 1338، استقرار سازمانهای دولتی و واحدها و موسسات آموزشی و بهداشتی و افزایش جمعیت موجبات رشد شهر را فراهم ساخت.
اقتصاد:
اين شهر يك شهر ميان راهي و عبوري است. به همين دليل بسياري از مسافران ضمن توقف كوتاه در آن به خريد محصول عمده رودبار يعني زيتون و فرآوردههاي آن مي پردازند.
جاذبه هاي گردشگري و تاريخي:
تپه مارليك، بقعه شاه شهيدان عمارلو، امام زاده محمد حنيفه بيورزين، درخت سرو هرزويل، سوسن چلچراغ، روستاي داماش عمارلو، سد منجیل با چشم اندازها و جاذبههای طراف سد سفيد رود، پل تاريخي لوشان، منطقه ييلاقي سي دشت، منطقه ييلاقي دره دشت، روستاي تاريخي انبوه
منبع: کتاب گیلان –جلد پنجم- صفحات 1109- 1119- 1129 و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان
|
|
|