موقعیت جغرافیایی: لنگرود با مساحت 458 کیلومتر مربع در فاصله 60 کیلومتری رشت، بین عرضهای 36درجه و 56 دقیقه تا 37درجه و 19 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی 49درجه و 55 دقیقه تا 50 درجه و 16 دقیقه شرقی قرار گرفتهاست. این شهرستان دارای 3 بخش اطاقور، کومله و مرکزی میباشد.
جمعیت: طبق آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390 جمعیت این شهرستان 137272 نفر میباشد.
پیشینه: به نوشته دایرة المعارف سرزمین و مردم ایران « لنگرود در روزگاران پیشین، دریا بوده و در زمان آخرین شاه هخامنشی از جمله 120 ولایتی بوده که خشک شده و لنگرود نام گرفتهاست». نام لنگرود نخستین بار در سال 512 هجری قمری در منابع دیده میشود. این شهر همچون دیگر شهرهای گیلان در آن دوران از خانههای پراکنده بین شالیزارها، توتستانها، بیشهزارها و آبگیرها و نیز بازاری در آن میان تشکیل میشد. در زمان نادر شاه، لنگرود اهمیتی دو چندان یافت و مرکز نیروی دریایی شمال شد. در سال 1259 هجری قمری لنگرود ده بزرگ با قصبهای است که در دو طرف رود ساخته شدهاست. هسته اولیه شکلگیری شهر خانههای پراکنده پراکنده در ساحل چپ لنگرود در محله راه پشته بود که بعدها بازاری واقع در کنار راست رود آن را به خانههای واقع در دیگر محلههای قدیمی مرتبط ساخت. شهر لنگرود از دیرباز مرکز ناحیه رانکوه و از شهرهای آباد شرق گیلان محسوب میشد. در چند دهه اخیر عواملی همچون تبدیل آن به مرکز شهرستان در سال 1338 خورشیدی، استقرار دستگاههای اداری، آموزشی و بهداشتی وافزایش جمعیت موجبات رشد و ترقی لنگرود را فراهم آورند. بافت قومي مردم، گيلك و به زبان گيلكي با لهجه بيه پس تكلم مي كنند.
اقتصاد: در زمينه كشاورزي از شهرهاي مهم محسوب میگردد. از محصولات عمده آن مي توان انواع برنج، چاي و صيفيجات را نام برد. همچنين در زمينه صنعت داراي صنايع فلزي بوده كه به علت مرغوبيت و كيفيت، خريداران زيادي داشته است. صيد ماهي و بامبوبافي نيز از ديگر فعاليت هاي رايج در اين شهرستان مي باشد.
جاذبههايگردشگريوتاريخي:
تالاب بين المللي كياكلايه ، ساحل چمخاله ، منطقه ليلاكوه، پل خشتي لنگرود، خانه هاي منجم باشي و دريابيگي ، قلعه درزبن، پل آجري بلوردكان ، بافت تاريخي لنگرود،بقعه سيد محمد تق (کوشا لشاد)، مسجد جامع لنگرود ، بقعه ملاط ، بقعه آقا سيد حسين لنگرود
منبع: کتاب گیلان – جلد پنجم - صفحات 1793، 1801 ، 1805 و 1806 و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان
اولین مرحله ارزیابی مدیران متقاضی اخذ گواهی شایستگی با حضور 48 نفر از دستگاه های اجرایی استان گیلان و همچنین آموزش کارورزی ارزیابان شرکت کننده در دوره تربیت ارزیابان (در مردادماه سال جاری) با همکاری مرکز آموزش مدیریت دولتی کشور از 21 الی 24 دی ماه، در مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان در حال برگزاری است.
ادامه خبر
صبح روز یکشنبه (21 دی ماه) جلسه بررسی وضعیت پروژه های آزادراه در محدوده منجیل به رودبار و راه آهن رشت به انزلی با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان،معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان و مدیرکل راه و شهرسازی استان برگزار شد.
ادامه خبر
با کمال تأسف و تأثر با خبر شدیم برادر گرامی سرکار خانم مریم قنبرنیا از همکاران سازمان، دارفانی را وداع گفتند. بدینوسیله رییس و کارکنان سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان طی پیامی این مصیبت را به وی تسلیت گفتند.
ادامه خبر
صبح امروز(۲۰ دی ماه ۱۳۹۹) ،جلسه بررسی اطلس سرمایه گذاری استان با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، معاون هماهنگی برنامه و بودجه، معاون آمار و اطلاعات سازمان و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان برگزار شد.
ادامه خبر
در دهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان گیلان مطرح شد:
صبح روز پنجشنبه (18 دی ماه)، دهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان گیلان در سال 1399 به ریاست استاندار گیلان و دبیری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان در سالن غدیر استانداری گیلان برگزار شد.
ادامه خبر
جلسه ستاد درآمد و تجهیز منابع استان گیلان روز چهارشنبه مورخ 17 دی ماه 99 ، با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان و مدیران مرتبط در اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان گیلان تشکیل شد.
ادامه خبر